tiistai 31. maaliskuuta 2020

VIRUKSEN OLEMUS JA VASTAKEINOT
Jaettavaksi please!

Johns Hopkins -yliopisto on laatinut tämän yksityiskohtaisen 
muistion kuinka saastumiselta voidaan välttyä:* Virus ei ole elävä organismi, vaan proteiinimolekyyli (RNA), 
jota peittää lipidi- eli rasvasuojakerros. Kun se imeytyy silmien, nenän tai suun limakalvon soluihin sen geneettinen koodi muuttuu, eli tapahtuu mutaatio. Siitä tuleekin hyökkääviä ja monistuvia soluja.
* Koska virus ei ole elävä organismi, vaan proteiinimolekyyli, sitä ei voi tappaa, vaan se hajoaa itsekseen. Hajaantumisaika riippuu lämpötilasta, kosteudesta ja sen materiaalin laadusta, jossa se oleilee.

* Virus on hyvin hauras; ainoa mikä sitä suojelee on ohut rasvakerros. Tämän vuoksi mikä tahansa saippua tai puhdistuaine on paras suojakeino. Vaahto hajottaa rasvan. (Tämän vuoksi pitää hieroa käsiä kauan, 20 sekuntia tai enemmän. Silloin syntyy paljon vaahtoa.) Kun rasvakerros liukenee, proteiinimolekyyli hajoaa ja leviää osiinsa omia aikojaan.

* Kuumuus sulattaa rasvan. Siksi onkin hyvä käyttää yli 25-asteista vettä (celsius) käsien pesuun, samoin vaatteiden ja kaiken muun. Lisäksi kuuma vesi saa aikaan enemmän vaahtoa ja on sikälikin hyödyllistä.

* Alkoholi tai jokin liuos jossa on alkoholia enemmän kuin 65 % liuottaa minkä tahansa rasvan, erityisesti viruksen lipidiulkokuoren.

* Liuos jossa on 1 osa valkaisuainetta ja 5 osaa vettä liuottaa suoraan proteiinin, hajottaa sen sisältäpäin.

* Hapetettu vesi auttaa paljon saippuan, alkoholin ja kloriinin jälkeen, koska peroksidi liuottaa viruksen proteiinin. Mutta sitä on käytettävä puhtaana, joka taas vaikuttaa ihoon.

* ILMAN BAKTEEREJA TAPPAVIA AINEITA: Virus ei ole elävä organismi kuten bakteerit. Kun se ei ole elävä, sitä ei voi antibiooteilla tappaa. Mutta se hajoaa rakenneosiinsa kaikilla edellä mainituilla keinoilla.

* Älä koskaan ravistele käyttämiäsi vaatteita, lakanoita tai muita materiaaleja. Kun virus on takertunut huokoiseen pintaan, se on hyvin liikkumaton ja eloton. Se hajoaa tietyn tuntimäärän kuluessa: 3 tuntia (kankaassa ja huokoisessa materiaalissa), 4 tuntia (luonnollisesti antiseptinen kupari sekä kaiken kosteuden imevä puu, joka ei jätä virusta irralleen ja erilliseksi), 24 tuntia (pahvi), 42 tuntia (metalli), ja 72 tuntia (muovi). Mutta jos ravistelet vaatteitasi tai käytät puhdistustyynyä, virusmolekyylit nousevat ilmaan leijumaan, jopa 3:ksi tunniksi. Silloin niitä helposti hengittää sisäänsä.

* Virusmolekyylit ovat hyvin stabiileja ulkona kylmässä, tai keinotekoisessa jäähdytyksessä, kuten kotien ja autojen ilmastointilaitteissa. Virusmolekyylit myös tarvitsevat kosteutta pysyäkseen vakaina, ja ennen kaikkea pimeyttä. Siksi kuiva. lämmin ja kirkas ympäristö hajottaa sen nopeimmin.

* ULTRAVIOLETTIVALO, missä tahansa sitä on, hajottaa viruksen proteiinin. Se on täydellinen apu naamareiden desinfiointiin ja uudelleen käyttöön, esimerkiksi. Ota kuitenkin huomioon että uv-valo hajottaa ihon kollageenia (joka on proteiini) ja voi siten aiheuttaa ryppyjä ja ihosyöpää.

* Virus EI PÄÄSE terveen ihon läpi.

* Etikka EI OLE hyödyllistä, koska se ei murra viruksen rasvasuojakerrosta.

* Mitä rajatummassa tilassa oleskelet, sitä suurempi viruspitoisuus ja -määrä siinä voi olla. Mitä avarammassa ja luonnollisesti tuuletetussa, sitä vähemmän viruksia.

* Kaikki tämä tieto on hyvin hyödyllistä. Mutta pese silti kätesi ennen ja jälkeen jos kosket limakalvoja, ruokaa, lukkoja, nappuloita, kytkimiä, kaukosäätimiä, matkapuhelimia, kelloja, tietokoneita, televisioita; toimistoissa ja tietenkin kun käyt vessassa.

* Kosteuta eli rasvaa kuivat kätesi pesun jälkeen, koska molekyylit voivat piiloutua mikrorakoihin, joita kuivaan ihoon jää. Mitä paksumpaa ihovoide on, sen parempi.

* Pidä kyntesi mahdollisimman lyhyinä, jottei virus saa turvapaikkaa niiden alla.

Jaa tätä niin paljon kuin mahdollista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti